Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłuki z grila

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 20 dag
schab 40 dag
bekon 5 dag
papryka czerwona 2
papryka żółta 2
cebula 2
pomidor 3
ogórek kiszony 2
olej 4-5 łyżek
keczup 4 łyżki
miód 1 łyżka
pieprz
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłuki z grila

Ugotuj ryż na sypko. Mięso, bekon i paprykę pokrój na spore kawałki i naprzemiennie nadziewaj na szpadki, skrop olejem, dopraw pieprzem. Grilluj 10 min. Zrób sos: posiekaj obrane pomidory, cebulę i ogórki, wymieszaj z 2 łyżkami oleju, keczupem i miodem. Dopraw pieprzem, sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Naatalia96 18.02.2011 21:27
dokładnie! :))
matii6 18.02.2011 19:33
tak ,grillowanie czas zacząć
1j1o1l1a1 18.02.2011 15:40
niebawem przepis może być przydatny...wiosna tuz tuz :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak