Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa krem-marchewkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew gotowana 5 szt.
seler 1/4 szt
rosół domowy 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: zupa krem-marchewkowa

Wyjąć ze świeżo ugotowanego rosołu 5 marchewek i seler. Przełożyć do miseczki i zmiksować blenderem. Do miseczki wlać 1 szklankę gorącego rosołu i jeszcze raz zmiksować, zupa-krem jest gotowa do podania, w razie czego doprawić solą i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta_P-S 18.02.2011 16:07
mąż jadł rosół z makaronem, a ja dietetyczną z marchewki;)
ziutula
ziutula 18.02.2011 15:48
lekkostrawna i zdrowa...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak