Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wołowina z papryką i czerwoną fasolą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 60 dkg
cebula
por (biała część)
papryka czerwona
papryka żółta
czosnek 3 ząbki
wino czerwone wytrawne 100 ml.
mąka 3 łyżki
pomidory w zalewie pomidorowej 1 puszka
bulion drobiowy 1 szkl.
śmietana 30% 4 łyżki
olej 70 ml.
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
fasola czerwona z puszki 400 g
oregano 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: wołowina z papryką i czerwoną fasolą

wołowinę umyć i przyprawić solą i pieprzem,oregano i papryką słodką oraz ostrą,wymieszać i odstawić na min.2godz.w chłodne miejsce,pora pokroić w półplasterki,cebulę i papryki w kostkę,czosnek posiekać i utrzeć z odrobiną soli,rozgrzać olej i podsmażyć na nim cebulę,pora i czosnek przez ok.5min.mięso oprószyć mąką i włożyć do rondla obsmażyć całość na rumiano,dodać liść laurowy,wino,pomidory i bulion następnie dusić na małym ogniu do miękkości,dodać papryki i dusić ok.15min.na koniec dodać odcedzoną fasolę czerwoną i jeszcze gotować ok.15min.doprawić do smaku solą,pieprzem i ostrą papryką,przed podaniem każdąporcję mięsa udekorować śmietaną,podawać z ryżem lub kluskami kładzionymi i surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 09.05.2012 10:24
pyszne danie ,lubie takie :-)
Grazyna0211 04.05.2011 14:38
fajne danie!
Iwona51
Iwona51 18.02.2011 19:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak