Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żółtko jajek 5
masło 25 dag
śmietana 25 dag
cukier 30 dag
rodzynki 30 dag
migdały 30 dag
figi 30 dag
daktyle 30 dag
smażona skórka pomarańczy 30 dag
bakalie 30 dag
twaróg 1 (pełnotłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha

Bakalie opłukać, osączyć, posiekać. Twaróg przetrzeć. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać śmietankę, mieszając podgrzewać na słabym ogniu do wrzenia, zestawić. Dodać roztarte masło, twaróg i bakalie. Formę wyłożyć gazą, włożyć masę, przycisnąć ciężarkiem, wstawić do lodówki na 12 h, udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak