Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boeuf Stroganow

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

polędwica wołowa 50 dag
cebula
masło 10 dag
bulion 1/2 szkl.
śmietana 1/2 szkl.
papryka
sól
pieprz
pieczarki 20 dag
mąka 1 łyżka
pasta pomidorowa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Boeuf Stroganow

Mięso pokroić na paski, posypać mąką, solą i pieprzem. Cebulę zetrzeć, usmażyć na maśle z pieczarkami, dodać pastę pomidorową. Na dużej patelni smażyć na maśle 5 min mięso. Wlać gorący bulion, dodać cebulę z pieczarkami, dusić razem 5 min. Dodać śmietanę, przyprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 02.09.2011 15:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak