Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasteczka z kleiku ryzowego

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kleik ryżowy 1 paczka
margaryna kostka
jaja 3
cukier 1 szkanka
wiórki kokosowe 4 łyżeczki
cukier waniliowy
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka z kleiku ryzowego

Z podanych składników zagnieść ciasto. uformować z niego kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć je luźno na blasze wyścielonej folia do pieczenia. W każdej kulce palcem zrobić wgłębienie. Upiec ciasteczka na jasnozłoty kolor. Wyjąć z piekarnika i do każdego wgłębienia włożyć trochę dżemu lub konfitury.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 26.05.2011 10:26
świetne
motomaniak 21.05.2011 12:18
pycha
adam1f 31.03.2011 00:10
dobre
kanu83 26.02.2011 14:23
Pyszności
Agnieszka_B 19.02.2011 14:50
super pomysł na ciasteczka:)
Tahitha 18.02.2011 19:20
Jakie fajne ciasteczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak