Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jabłkowo- marchwiowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula
oliwa 2 łyżeczki
ziemniaki 10 dag
marchew 15 dag
bulion warzywny 1/2 szkl.
jabłko 15 dag
imbir szczypta
gałka muszkatułowa
natka pietruszki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jabłkowo- marchwiowa

Cebulę pokrój w kostkę i podduś na oliwie, Marchew i ziemniaki pokrój w drobną kostkę i dodaj do cebuli. Po 5 min. duszenia wlej połowę bulionu. Gotuj ok. 10 min, stale mieszając. Zdejmij patelnię z ognia, rozgnieć marchew i ziemniaki na piure. Jabłko pokrój w kostkę, dodaj do piure, połącz z resztą bulionu. Podgrzej. Dopraw imbirem i gałką muszkatułową. Posyp ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 24.08.2011 17:50
muszę wypróbować
jasiek 26.07.2011 08:09
lubię takie przyprawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak