Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczi z kremem krewetkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
szczypiorek 1/2 pęczka
kwaśna śmietana 100 ml
krewetki z puszki 10 dag
pieprz
sól
koperek
twaróg 10 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczi z kremem krewetkowym

Ziemniaki wyszoruj, podziel na ćwiartki u ułóż na blasze. Piecz ok. 40 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 175 st. Tuż przed końcem pieczenia posyp je szczyptą soli. Cebulkę i gruby szczypior bardzo drobno posiekaj. Zrób krem: wymieszaj szczypior i cebulkę ze śmietaną, twarogiem i połową krewetek. Dopraw solą i pieprzem, posyp posiekanym cienkim szczypiorkiem. Upieczone ziemniaki posyp resztą krewetek i pieprzem. Udekoruj gałązkami koperku. Podaj z kremem krewetkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 23.11.2011 23:00
Zrobiłam je na wystawny bankiet i goście byli w pełni ukontentowani.
parysek10 23.11.2011 23:00
Zrobiłam je na wystawny bankiet i goście byli w pełni ukontentowani.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak