Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wedetariański na ostro

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka
ziemniaki 30 dag
cebula 1/2
bakłażan
olej roślinny 1 łyżka
pasta pomidorowa 3 łyżki
bulion warzywny 1 szkl.
kapusta kwaszona 10 dag
coisnek ząbek
kminek
sól
pieprz
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wedetariański na ostro

Umyte, nieobrane ziemniaki podziel na ćwiartki, obgotuj przez 10 min i odcedź. Cebulę pokrój w plasterki, uduś na oleju, dodaj pokrojony bakłażan i pastę pomidorową. Dolej bulion, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, ziemniaki i poszatkowaną kapustę. Gotuj ok. 20 min. Dopraw czosnkiem, kminkiem, solą, pieprzem i papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 13.08.2011 08:46
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak