Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa truskawkowo-malinowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 50 dag
maliny świeże 50 dag
mleko 1,5 szkl
żółtko jajek 2 szt
cukier 10 dag
cukier waniliowy 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa truskawkowo-malinowa

Truskawki oczyścić z szypułek, połączyć z malinami, zalać 1,5 szkl wrzącej wody i przetrzeć przez sito. Mleko zagotować, mieszając połączyć z utartymi żółtkami z cukrem. Do masy żółtkowej dodać przecier owocowy, cukier waniliowy, wymieszać. Podawać na zimno lub na gorąco z grzankami lub biszkoptami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 18.11.2013 20:39
Na lato w sam raz.
mirosława4 01.11.2011 14:23
smaczna
Zoso 08.08.2011 22:15
nietypowa zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak