Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę, wymieszać z proszkiem, dodać masło, roztarte drożdże z cukrem, śmietanę, posiekać nożem i zagnieść ciasto. Formować cienkie paluszki, ułożyć na przygotowaną blaszkę, posmarować białkiem, posypać makiem i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, upiec na złoty kolor. Podawać do barszczu.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    świetne również jako przękąska
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Musze je zrobić.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !