Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do misy. Zrobić wgłębienie w środku, dodać jajka, zmielony twaróg, maślankę, pokruszone drożdże, cukier oraz szczyptę soli. Wyrobić ciasto. W rondelku rozpuścić masło, lekko przestudzić i dodać do ciasta. Ponownie zagnieść, aby było gładkie i elastyczne. Przykryć lnianą ściereczką i odstawić na 2 godziny do wyrośnięcia.

Ciasto przełożyć na stolnicę, rozwałkować i wycinać szklanką krążki. Na środku każdego z nich ułożyć po łyżeczce konfitury z mrożonych owoców (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/104451/konfitura-z-mrozonych-owocow.html). Formułować pierożki i układać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Blachę wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 180ºC i piec pierożki przez 15 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mikrusiak

    hm... ciekawe :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    super pomysł na deser:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    pyszności:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    ciekawy deser
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jeszcze takich to nie jadłam
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    uwielbiam:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !