Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z pierniczkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
margaryna 15 dag
cukier puder 35 dag
budyń śmietankowy 1 szt
kasza manna 2 lyzki
aromat rumowy 1 łyżeczka
mąka 1,5 szkl
masło 10 dag
żółtko jajek 2 szt
kakao 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
pierniczki 1 opakowania
twaróg 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z pierniczkami

Na stolnicę przesiać mąkę,wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło 3 łyżki cukru pudru, kakao, śmietanę, żółtka. Zagnieść ciasto, odłożyć do lodówki na pól godziny. Margarynę z cukrem pudrem i żółtkami utrzeć na puszystą masę, ciągle ucierając dodać przemielony ser. Białka ubić na sztywna pianę, połączyć z serem, dodać kaszę mannę, budyń i aromat, delikatnie wymieszać. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować, położyć na przygotowanej tortownicy. Na ciasto wyłożyć połowę masy serowej, ułożyć pierniczki, przykryć pozostałym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 60 minut w temp 190-200stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 02.03.2014 22:55
bardzo fajny serniczek :)
Katarzyna59 15.10.2013 09:31
fajny serniczek
IlonaAlbertos 25.01.2013 21:35
Wygląda wspaniale.
Motorek 23.05.2012 08:30
pycha
Wacław 30.09.2011 11:06
alez apetyczne !
Iwona51
Iwona51 20.08.2011 09:41
Ale piękne ciacho i na pewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak