Sposób przygotowania

Na stolnicę przesiać mąkę,wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło 3 łyżki cukru pudru, kakao, śmietanę, żółtka. Zagnieść ciasto, odłożyć do lodówki na pól godziny. Margarynę z cukrem pudrem i żółtkami utrzeć na puszystą masę, ciągle ucierając dodać przemielony ser. Białka ubić na sztywna pianę, połączyć z serem, dodać kaszę mannę, budyń i aromat, delikatnie wymieszać. Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować, położyć na przygotowanej tortownicy. Na ciasto wyłożyć połowę masy serowej, ułożyć pierniczki, przykryć pozostałym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 60 minut w temp 190-200stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ale piękne ciacho i na pewno smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    alez apetyczne !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale.
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajny serniczek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    bardzo fajny serniczek :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !