Sposób przygotowania

Filet z kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć i przepuścić dwukrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa. Przemielić również boczek, cebulę i czosnek. Do mięsa dodać jajka, śmietanę, mąkę pszenną, bułkę tartą, natkę pietruszki i przyprawy: sól, pieprz czarny, przyprawę do kurczaka. Wszystkie składniki dokładnie połączyć, aby powstała jednolita masa. Na samym końcu delikatnie wymieszać z kukurydzą, groszkiem, ogórkami pokrojonymi w cienkie plastry oraz mozzarellą pokrojoną w słupki.

Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia (ja użyłam formy do keksu). Wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 190° na około godzinę. Tak przygotowany blok mięsny jest dobry zarówno na zimno, jak i na ciepło.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Fajny pomysł. Koniecznie muszę wypróbować:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    Super propozycja!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marek6

    super ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    mmmmm

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !