Sposób przygotowania

mała główka kalafiora 1 mały brokuł
300 g piersi z kurczaka 500 ml rosołu 2 jajka 2 łyżki mąki 1 cytryna 200 ml, śmietany , 1 marchewka, szczypta cukry trochę soli pieprzu

no i cytrynę osuszyć otrzec z niej skórkę , sok wycisnąć marchewkę pokroić na talarki
kalafior i brokuł opłukać i podzielić na różyczki włożyć do rondla zalać gorącym rosołem wlać sok z cytryny i gotować przez 7 minut
pamiętaj że marchewkę trzeba ugotować osobno
filety z piersi kurczaka rozdrobnić i zmiksować z marchewką wbić jajka dodać mąke skórkę zcytryny smietane , potem przyprawić z solą pieprzem i szczyptą cukru
formę wysmarować margaryną na dnie wyłożyć część masy drobiowej i wetknąć w nią pionowo na przemian różyczki z kalafioru i brokułu ułożyć potem dodać resztę masy i znów wetknąć w nią różyczki tak jak poporzednio potem wszystko wyrównać by nie było widać jarzyn przykryć natłuszczoną folią i wstawić i piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez 45 minut
po upieczeniu ostudzić i wstawić do lodówki na 6 h potem można wszystko pokroić w plastry

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Wspaniały! takiego jeszcze nie robiłam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !