Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń rzymska

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 1,5 kg
jajko 10 szt
czosnek ząbki 4 szt
przyprawa uniwersalna 3 łyżki
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń rzymska

Do miski wkładamy mielone mięso wbijamy 2 jajka,przyprawiamy do smaku Warzylionem lub solą i pieprzem,dodajemy utarty z odrobina soli czosnek. Całość wyrabiamy Odstawiamy do lodówki na pół godziny. 8 Jaj gotujemy na twardo. Obieramy i odkrawamy „piętki” tak aby widoczne było żółtko. Wystudzone mięso wykładamy na deskę wyłożoną wysmarowaną tłuszczem folię. Formujemy prostokątny placek i układamy na nim jaja, tak aby żółtko przylegało do żółtka. Następnie formujemy zgrabny wałek. Mięso zsuwamy z foli wprost do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy około 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izka192 13.12.2013 08:38
moja babcia robi podobną na Wielkanoc
andzia123 23.07.2012 10:39
rewelacja
ZEWA 27.05.2012 08:10
pycha
EWI 03.04.2012 15:21
PIĘKNA!!!!
Pyza 12.05.2011 15:21
ładna
aginaa 27.02.2011 11:43
super
agnieszka214 22.02.2011 10:56
fajna
Danuta8 19.02.2011 20:10
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak