Sposób przygotowania

Do miski wkładamy mielone mięso wbijamy 2 jajka,przyprawiamy do smaku Warzylionem lub solą i pieprzem,dodajemy utarty z odrobina soli czosnek. Całość wyrabiamy Odstawiamy do lodówki na pół godziny. 8 Jaj gotujemy na twardo. Obieramy i odkrawamy „piętki” tak aby widoczne było żółtko. Wystudzone mięso wykładamy na deskę wyłożoną wysmarowaną tłuszczem folię. Formujemy prostokątny placek i układamy na nim jaja, tak aby żółtko przylegało do żółtka. Następnie formujemy zgrabny wałek. Mięso zsuwamy z foli wprost do natłuszczonej i posypanej bułką tartą formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy około 40 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pyza

    ładna
  • 0
    original
    Opublikowano

    EWI

    PIĘKNA!!!!
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    moja babcia robi podobną na Wielkanoc

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !