Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

por duszony z jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por (biała część) 250 gram
jabłka 150 gram
Majeranek suszony Prymat
kiełbasa chuda 200 gram
keczup pikantny
woda

Przepis i sposób przygotowania na: por duszony z jabłkiem

Por pokroić w krążki, jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach wsypać do garnka i wlać do niego szklankę wody. Por z jabłkiem dusić tak długo aż por będzie miękki. W tym czasie pokroić kiełbasę w kostkę i usmażyć na patelni z dodatkiem oleju, przyprawić kiełbasę papryką. Gdy por już będzie miękki dodać do niego usmażoną kiełbasę i przyprawić do smaku majerankiem, pieprzem i keczupem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak