Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlet schabowy z szynką i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 szt
pieczarki 20 dag
szynka 4 plastry
cebula 1 szt
masło 1 lyżeczka
jajko 2 szt
mąka 3 lyzki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlet schabowy z szynką i pieczarkami

Masło rozgrzać, zrumienić drobno posiekana cebulę, dodać pokrojone pieczarki i smażyć do odparowania wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso umyć, rozbić tłuczkiem na cienkie płaty, oprószyć sola i pieprzem. Na każdy płat mięsa położyć plasterek szynki, łyżkę grzybów, złożyć na pół, zbić brzegi tłuczkiem. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Podawać z ziemniakami i surówką, lub ćwikłą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 28.04.2013 16:08
bardzo lubię
IlonaAlbertos 07.04.2013 21:32
Muszą być pyszne.
Natalia/tubisiek 18.10.2012 10:31
bardzo lubię :)
Seba 31.12.2011 12:14
pycha
Iwona51
Iwona51 08.12.2011 09:31
extra
halinka1011 18.02.2011 09:56
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak