Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rureczki z nadzieniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 dag
margaryna 20 dag
olej łyżka
drożdże 5 dag
cukier 3 łyżki
jajko
żółtko jajek 2
cukier wanilinowy
sól szczypta
powidło
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Rureczki z nadzieniem

Drożdże rozetrzeć z cukrem i pozostawić do wyrośnięcia. margarynę utrzeć z jajami, cukrem waniliowym , łyżką oleju oraz wyrośniętymi drożdżami. połączyć z mąką , dodać sól i zagnieść ciasto. rozwałkować je, pokroić w kwadraty, ułożyć na nich powidło i zwijać rurki. odstawić do wyrośnięcia, upiec i posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 21.09.2011 13:28
pyszne
Neetka90 10.09.2011 15:02
mniaaaaaaaaam :)
Neetka90 10.09.2011 15:02
mniaaaaaaaaam :)
Teresa19 12.05.2011 18:26
Super
adam1f 31.03.2011 00:11
dobre
kanu83 23.02.2011 13:15
Rewelacja
Magdalena1110 23.02.2011 07:29
pyszności
eli82 21.02.2011 09:55
super
Dorota59 18.02.2011 10:24
muszą być pyszne
halinka1011 18.02.2011 09:55
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak