Sposób przygotowania

Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę drobno posiekać i usmażyć na maśle. Marchew ugotować na półmiękko, pokroić w kostkę. Mięso mielone włożyć do miski, dodać odciśniętą bułkę, jajko, cebulę, bułkę tartą, sól, pieprz i dokładnie wyrobić. Masę mięsną wyłożyć na folię aluminiową, uformować prostokąt. Na mięso wyłożyć odsączony z zalewy groszek i pokrojoną marchewkę, zwinąć w rulon, włożyć do formy, podlać szklanką wody. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 50 minut w temp 190 stopni. Po upieczeniu przestudzić, pokroić na porcje. Przed podaniem podgrzać. Podawać z ryżem lub kaszą, z sosem i surówką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajna
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smaczna musi być.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !