Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łosoś z pieprzową skorupką i szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szpinak świeży 400 g
czosnek 1 ząbek
masło 1 łyżka
sól
marynowany zielony pieprz 1-2 łyżeczki
filet z łososia 200 g
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Łosoś z pieprzową skorupką i szpinakiem

Szpinak oczyścić, przebrać, ściąć zgrubienia, liście rozdrobnić. Czosnek obrać, posiekać. Masło rozgrzać, zeszklić na nim czosnek, dodać wilgotny szpinak, lekko posolić, dusić 3 minuty pod przykryciem, na średnim ogniu. Marynowany pieprz rozgnieść. Filet z łososia lekko posolić, posmarować z jednej strony rozgniecionym pieprzem, mocno przycisnąć. Olej rozgrzać na patelni, smażyć na nim łososia 4-5 minut. Następnie odwrócić, smażyć kolejne 4-5 minut. Podawać ze szpinakiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 18.02.2011 09:24
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak