Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porzeczkowy mus z grysikiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grysik 1/2 szklanki
mleko 400 ml
białko 3 sztuki
porzeczki 30 dkg
cukier 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Porzeczkowy mus z grysikiem

Porzeczki ugotować, przetrzeć przez sito, wymieszać z połową cukru. Grysik ugotować w osolonym mleku, wystudzić i wymieszać z porzeczkami. Z białek i reszty cukru ubić pianę. Wszystko razem wymieszać, przełożyć do salaterek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 22.06.2011 23:02
Świetne są takie desery i dla dzieci i dla dorosłych :)
Iwona51
Iwona51 01.03.2011 09:51
super
mirosława4 18.02.2011 14:58
fajny deserek
aginaa 18.02.2011 10:45
calkiem fajna
iwa643 18.02.2011 07:53
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak