Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto drożdżowo- proszkowe z rondla

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 500 gram
drożdże 1/3 kostki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 2/3 szklanki
mleko 100 ml
cukier waniliowy 1 op
jaja 3 szt
olej 1 łyżka
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto drożdżowo- proszkowe z rondla

Drożdże mieszamy z jajami i cukrami, dodajemy mąkę i mleko, wyrabiamy krótko. Dodajemy proszek do pieczenia razem z przyprawą piernikową i mieszamy niezbyt starannie, w cieście muszą powstać jaśniejsze i ciemniejsze smużki. Ciasto przekładamy do rondla teflonowego i pozostawiamy do wyrośnięcia. Pieczemy ok 30 min w 180 st C. Ciasto studzimy i podajemy z prażonymi jabłkami do smarowania.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 04.07.2011 22:31
pyszota
grazia1 13.03.2011 12:51
super
Wojtek8 20.02.2011 20:40
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak