Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwiczki pieczone w porach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwiczki 2 szt.
pory zielona część 2 szt.
Musztarda francuska Prymat 2 łyżki
miód 1 łyżka
rozmaryn świeży 2 gałązki
Rozmaryn suszony Prymat
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: polędwiczki pieczone w porach

Umyte i osuszone polędwiczki natrzyj solą i pieprzem. Oczyść zielone części porów i odetnij suche końcówki. Przelej wrzątkiem i osącz. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
Polędwiczki podsmaż na oleju z każdej strony na silnym ogniu. Zdejmij z patelni. Posmaruj mieszanką miodu, musztardy i rozmaryny. zawiń w liście porów i zapiecz przez 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria899 04.12.2011 13:29
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak