Sposób przygotowania

Ciasto: W 150 ml mleka rozpuść drożdże. Do miski wsyp mąkę, szczyptę soli i cukru, dodaj miękką margarynę. Wlej mleko z drożdżami, zagnieć. Odstaw w ciepłe miejsce.
Farsz: Brukselkę obgotuj (10 min.) z dodatkiem przyprawy kucharek, czosnku i soku z cytryny. Pieczarki pokrój, obsmaż na oleju, przypraw solą. Mielone mięso wymieszaj z 2 łyżkami mleka, przypraw przyprawą kucharek. Uformuj klopsiki, obsmaż na tłuszczu po pieczarkach. Ser utrzyj na tarce o dużych oczkach. Jajka roztrzep ze 100 ml wody. Natkę umyj, posiekaj.
Z ciasta rozwałkuj koło o średnicy 35 cm. Wyłóż nim tortownicę (24 cm). Wystające ciasto odetnij, uformuj warkoczyk, przylep do brzegu.
Do środka włóż brukselkę, pieczarki i klopsiki. Każdą warstwę posypuj startym serem i natką, polej jajkami. Piecz 50 minut w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    iga2

    muszę wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo ciekawe; muszę spróbować ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !