Sposób przygotowania

Mąkę ziemniaczaną łączymy z mięsem na jednolitą masę, gdyby się nie kleiło dodajemy odrobinę wody, gdyby było zbyt tłuste i się rozłaziło to dodajemy mąki ziemniaczanej. Zagotować duży garnek wody z dodatkiem soli i wrzucać kluski wielkości dwuzłotówki. Gotujemy aż ciasto stanie się lekko przezroczyste, trwa to kilka minut. Kluski podajemy w rosole, lub innej zupie z dodatkiem posiekanego szczypioru z dymki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    fajny pomysł
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !