Sposób przygotowania

Buraki umyć, włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować do miękkości. Zdjąć z ognia, odcedzić, zalać zimną wodą, wystudzić. Następnie obrać, zetrzeć na drobnej tarce, dodać tarty chrzan. Przyprawić do smaku. Podawać jako dodatek do potraw.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    bardzo smaczny i zdrowy dodatek do obiadu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też bardzo lubię takie buraczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Takie buraczki to mogłabym jeść na okrągło ;) Czasami dodaję do nich również starte surowe jabłko.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne,moge też jeść czesto
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ćwikłę uwielbiam :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    uwielbiam buraczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetny dodatek do wielu potraw

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !