Sposób przygotowania

Zagotuj 200 ml wody, Dodaj masło i szczyptę soli. Gdy masło się roztopi dodaj mąkę, Mieszaj aż ciasto będzie odstawać od ścianek. Odstaw do przestygnięcia. Dodawaj po jajku energicznie mieszaj. Potnij pergamin na kwadraty. Do szprycy, z końówką gwiazdki nakładaj ciasto I na pergamin wyciskaj niewielkie okręgi. W garnku rozpuść tłuszcz. Wkładaj do niego oponki c pergaminem tak aby pergamin był na górze. Smaż aż pergamin będzie odchodził. Wyciągnij pergamin i obróć oponki na drugą stronę smaż ok 2-3 min. Przygotuj lukier. Oponki wyciągnij na ręczniki papierowe osącz z tłuczu polej lukrem. Podawaj z powidłami.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !