Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Melba z kurczaka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinia
piersi z kurczaka 8 dag
Goździki całe Prymat
ryż 5 dag
olej 2 łyżeczki
świeża mięta
sok z cytryny
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Melba z kurczaka

Umyj i obierz brzoskwinię, przekrój na pół i wyjmij pestkę. Włóż połówki owocu do małej ilości wrzącej wody, dodaj goździk i gotuj, aż staną się całkiem miękkie. Ugoruj ryż według wskazówek na opakowaniu. Przypraw kurczaka solą i pieprzem, usmaż z obu stron na oleju (mięso powinno się zrumienić). Wyłóż filet na świeżo ugotowany ryż i obłóż połówkami brzoskwini. Przed podaniem posyp posiekaną miętą i pokrop sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 07.12.2011 12:11
pyszne
Justa32 28.11.2011 21:52
nie jadłam
SyMiki 19.06.2011 00:14
muszę spróbować
Krystyna32 18.02.2011 10:32
polecam !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak