Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Legumina jajeczna

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2
dżem wiśniowy 4 łyżki
cukier 2 łyżki
rodzynki kilka
margaryna do posmarowania

Przepis i sposób przygotowania na: Legumina jajeczna

Jajka wymieszać z cukrem na puszystą masę, dodać dżem i jeszcze chwilę miksować. Wlać wszystko do nasmarowanego naczynia żaroodpornego i posypać kilkoma rodzynkami. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika na czas 25 minut, na 180 stopni. Podawać ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnielskaSlodycz 26.01.2014 15:35
ciekawe ciekawe
daria899 01.03.2011 09:54
mniam
Mysiunia 22.02.2011 13:47
ładnie wyrosło:)
Mati13 18.02.2011 09:49
no nawet;p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak