Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryz z watrobka

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 15 dag
masło 8 lyzki
cebula 1 szt
wątróbka drobiowa 15 dag
rodzynki 3 dag
kminek 1 lyzeczka
bulion 1 szklanka
koperek 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: ryz z watrobka

ryz zalac goraca, posolona woda,
odstawic do ostudzenia,
na masle podsmazyc cebulke w kostke, posolic, popieprzyc, dodac watrobke w kostke, usmazyc,
w osobnym naczyniu rozpuscic maslo, dodac rodzynki i kminek, podlac bulionem, doprowadzic do wrzenia,
dodac ryz
potem watrobke
posypac koperkiem
odstawic na 10 minut by doszlo

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 05.08.2012 11:54
a to ciekawe, muszę wypróbować
Izabela28 25.04.2012 20:16
ciekawe jak smakuje takie połączenie ryżu i wątróbki:)
Ada-Gaba 03.02.2012 15:42
smaczne
motomaniak 10.11.2011 13:41
mniam
iwona332 03.05.2011 12:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak