Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

blok jogurtowo arbuzowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt waniliowy 1/2 litr
galaretka truskawkowa 1
arbuz 50 dag
żelantyna 3 łyżeczki
truskawki

Przepis i sposób przygotowania na: blok jogurtowo arbuzowy

arbuz oczyścić z pestek i pokroić w kostkę połowę arbuza zmiksować aby otrzymać szklankę musu,galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance gorącej wody i ostudzić , gdy będzie gęstnieć wymieszać z musem wlać do małej podłużnej foremki wstawić do lodówki.Żelantynę rozpuścić w kilku łyżkach wrzątku i zmiksować z jogurtem na gładką masę .połączyć z kostkami arbuza wlać do foremki na galaretkę wstawić do lodówki .gdy zgęstnieje przed podaniem foremkę zanurzyć na chwilę do gorącej wody i wyjąć na półmisek udekorować truskawkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iza15 15.05.2011 23:39
taki blok mi się podoba :)
jeta72 30.03.2011 17:04
Super;)
MAR3STA 18.03.2011 15:45
pomysłowe i smaczne;)
m1monika 18.02.2011 10:10
świetne!!!
Misiabe 17.02.2011 17:25
Super pomysł!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak