Sposób przygotowania

arbuz oczyścić z pestek i pokroić w kostkę połowę arbuza zmiksować aby otrzymać szklankę musu,galaretkę rozpuścić w niepełnej szklance gorącej wody i ostudzić , gdy będzie gęstnieć wymieszać z musem wlać do małej podłużnej foremki wstawić do lodówki.Żelantynę rozpuścić w kilku łyżkach wrzątku i zmiksować z jogurtem na gładką masę .połączyć z kostkami arbuza wlać do foremki na galaretkę wstawić do lodówki .gdy zgęstnieje przed podaniem foremkę zanurzyć na chwilę do gorącej wody i wyjąć na półmisek udekorować truskawkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    Super pomysł!!
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    świetne!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pomysłowe i smaczne;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    Super;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    iza15

    taki blok mi się podoba :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !