Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skorupki nadziewane

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

raki 12 szt
Nadzienie:
ryż 100 g
jajko 1 szt
koperek 1 łyżka
raki mięso z kleszczy
sól
pieprz
masło 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Skorupki nadziewane

Ryż ugotować z 10 g masła na sypko.
Dodać jajko, koperek, mięso z kleszczy drobno siekane, sól i pieprz, 20 g masła, utrzeć starannie.
Masą nadziewać skorupki rakowe, wyrównać nożem.
Ugotować w przecedzonym wywarze przeznaczonym na zupę rakową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 12.09.2011 23:21
jeszcze nie jadłam raków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak