Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety mięsne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe 1 kg
jajko 2 szt
bułka czerstwa 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat
mąka 4 łyżki
sól
pieprz
warzywa 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety mięsne

Warzywa drobno pokroić, ugotować dodając przyprawy.
Bułkę namoczyć, odcisnąć i przepuścić przez maszynkę razem z mięsem.
Do masy dodać jajka, pieprz, sól wymieszać.
Formować kulki, obtaczać w mące. Gotować w wywarze z warzyw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak