Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka lekko zbijamy tłuczkiem.Posypujemy przyprawą do kurczaka i odstawiamy do lodówki na dwie godziny.Kaszę jaglaną gotujemy w bulionie warzywnym i odsączamy.Pieczarki kroimy w kostkę.Rozgrzewamy oliwę,dodajemy pieczarki przysmażamy,dodajemy natkę pietruszki,szczypiorek.Następnie dodajemy gotowaną kaszę jaglaną,mieszamy,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Na każdą pierś kurczaka układamy plaster sera żółtego,smarujemy farszem z kaszy jaglanej.Układamy oliwki i zwijamy w rulonik.Spinamy wykałaczkami,obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju.Następnie dodajemy wino i dusimy do miękkości mięsa.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    smile

    fajny przepis =)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczne :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !