Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 3 sztuk
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżeczka
kasza jaglana 1|3 szklanki
mąka 1 łyżka
siekany szczypiorek 1 łyżka
pieczarki 5 sztuk
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
wino białe wytrawne 1|3 szklanki
oliwki zielone 10 sztuk
natka pietruszki 1 siekana
ser żółty 10 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe

Piersi z kurczaka lekko zbijamy tłuczkiem.Posypujemy przyprawą do kurczaka i odstawiamy do lodówki na dwie godziny.Kaszę jaglaną gotujemy w bulionie warzywnym i odsączamy.Pieczarki kroimy w kostkę.Rozgrzewamy oliwę,dodajemy pieczarki przysmażamy,dodajemy natkę pietruszki,szczypiorek.Następnie dodajemy gotowaną kaszę jaglaną,mieszamy,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Na każdą pierś kurczaka układamy plaster sera żółtego,smarujemy farszem z kaszy jaglanej.Układamy oliwki i zwijamy w rulonik.Spinamy wykałaczkami,obtaczamy w mące i obsmażamy na oleju.Następnie dodajemy wino i dusimy do miękkości mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jeta72 02.07.2012 23:05
smaczne :-)
smile 03.12.2011 21:03
fajny przepis =)
Marzena34 20.08.2011 15:28
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak