Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę,dodać udka kurczaka i kostki rosołowe.Gdy wywar zacznie się gotować dodać kapustę słodką i kiszoną.Całość doprawić przyprawą do bigosu,pieprzem,solą.Dodać mieloną paprykę,liście laurowe i ziele angielskie.
Gdy udka będą miękkie wyciągnąć je z kapusty,obskubać z mięsa które kolejno wrzucić z powrotem do garnka.Kabanosy i kiełbasę pokroić, podsmażyć na rumiany kolor i wrzucić do garnka.Dodać 2 łyżki smalcu z jabłkiem i mięsem mielonym,wszystko dokładnie wymieszać.W połowie szklanki wody rozrobić 3 łyżki przecieru pomidorowego i dodać do kapusty,gdy ta będzie już miękka. Całość gotować jeszcze co najmniej pół godziny na małym ogniu i pod przykryciem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    No tak napewno syta i dobra,uwielbiam kapuste,a jeszcze własnej roboty.
  • 1
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !