Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

przekładaniec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko zagęszczone niesłodzone 2 puszki
galaretka cytrynowa 1
galaretka agrestowa 1
galaretk wiśniowa 1
galaretka pomarańczowa 1
brzoskwinie w puszce 2 szt
winogrona 1 kiść

Przepis i sposób przygotowania na: przekładaniec

Każdą galaretkę rozpuścić osobno w 400 ml gorącej wody,ostudzić ,schłodzone mleko ubić na pianę podzielić na 4 równe części i do każdej części wlać około 1/2 szklanki wystudzonej galaretki.Do okrągłej blachy wlewać na przemian warstwy tężejącej pianki i galaretki w tym samym kolorze na zastygniętej piance ułożyć pokrojone w księżyc brzoskwinie i winogrona zalać cytrynową galaretką i włożyć do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 01.05.2012 23:41
fajny
misia53 17.02.2011 15:43
Izy przekładaniec słodki i tęczowy dla mnie i dla dzieci slodki i fajowy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak