Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

biszkopt czekoladowy z wiórków kokosowych

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 8 szt.
cukier puder 2 szkl.
mąka 1/2 szkl.
wiórki kokosowe 10 dag
kakao 2 łyżki
margaryna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: biszkopt czekoladowy z wiórków kokosowych

Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę, dodać pół szklanki mąk, wiórki, kakao i i delikatnie, ale dokładnie wymieszać. Na dno tortownicy wyłozyć papier do pieczenia natłuszczony 1 łyżką margaryny. Wyłozyć ciasto, wyrównać i piec w temp. 150 stopni aż się zrumieni. Po wystudzeniu przekroić i przełożyć wybrana masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 11.10.2011 07:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak