Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadzienie serowo-borówkowe do naleśników

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 3 łyzki
rodzynki 1 łyżka
borówki 1 szkl.
olejek rumowy 1 op.
ser biały twarogowy 50 (chudy)
cukier waniliowy 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: nadzienie serowo-borówkowe do naleśników

Borówki rozmrozić. Rodzynki sparzyć gorąca wodą, osączyć. Serek wymieszać z cukrami, i olejkiem rumowym, zmiksować. Do masy serowej dodać rodzynki i borówki delikatnie wymieszać. Na placki naleśnikowe ( wg mojego przepisu) kłaść 2 łyżki serka, zrobić kopertę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak