Sposób przygotowania

Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa wraz z 1 jakiem i tarta bułką, dodać 1 łyżeczkę majeranku, doprawić sola i pieprzem, dobrze wyrobić i uformować 10 okrągłych kotlecików, które trzeba obsmażyć na 1 łyżce oleju. Obrane kartofle obgotować w solonej wodzie 5 minut, odcedzić. Pomidorki sparzyć i obrać ze skórki. Kartofle, pomidory i kotleciki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Skrobię wymieszać z mlekiem i zagotować, dodać 1 jajko, szczyptę gałki muszkatałowej, doprawić sola i pieprzem i dodać starty ser starty na tarce warzywnej o grubych oczkach. Zalać wszystko sosem i zapiekać w temp. 180 stopni około 30 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !