Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki z dynią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka tortowa 25 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 2 opakowania
śmietana 30% 2 łyżki
masa makowa gotowa 2 łyżki
żółtko jajek 3 szt.
cukier 1 szklanka
dynia 10 dag
tłuszcz do formy
orzechy włoskie 10 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki z dynią

Ciasto: Mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, śmietanę, masę makową, 2 żółtka, 1/2 szklanki cukru wymieszaj. Wyrób ciasto, odstaw na godzinę.
Farsz: Dynie pokrój, ugotuj. Posyp cukrem, wymieszaj. Ciasto rozwałkuj, pokrój na 8 kwadratów. na każdy nałóż dynię, posyp orzechami, sklej. Rogaliki ułóż na natłuszczonej, posypanej bułką tartą blasze. Wierzchy posmaruj żółtkiem. piecz 15-20 minut w temp. 220 stopni.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 02.08.2011 23:51
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak