Sposób przygotowania

Pieczarki myjemy oczyszczamy i kroimy w paski lekko podduszamy z dodatkiem masła i oliwy,przyprawiamy solą do smaku i studzimy.Do mąki dodajemy rozkruszone drożdze i wyrabiamy drewnianą łyżką,dodajac stopniowo wodę i oliwę,aż do uzyskania konsystencji ciasta drożdżowego,wsypać szczyptę soli i pieprzu.Jak mamy żaroodporne naczynie smarujemy je oliwą,dno naczynia przykrywamy ciastem o grubości 1/2 cm rozprowadzając je drewnianą łyżką.Powierzchnię obłożyć pieczarkami i posypać startym serem.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Daria14

    trzeba sprubowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszność
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczna :-)
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !