Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa cytrynowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół drobiowy 6 szklanek
cytryny 4 szt
masło 1 łyżka
mąka pszenna 1,5 szt
śmietana 1/2 szklanki
sól
cukier
Cynamon mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa cytrynowa

Cytryny myjemy,parzymy gorącą wodą i obieramy ze skórki,kroimy w bardzo cieniutkie plasterki i usuwamy pestki.Z masła i mąki robimy białą zasmażkę cały czas mieszamy i dolewamy zimny rosół wrzucamy cytryny i gotujemy 5 min.Przyprawiamy solą szczyptą cukru,odrobiną gałki muszkatołowej,cynamonu i pieprzu cytrynowego.Przed podaniem dolewamy śmietanę i gotujemy jeszcze przez minutkę.Smakuje z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Daria14 18.02.2011 09:49
no no nie wpadla bym na to

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak