Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwaśna kapustka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
boczek 170 dkg
cukier 1 łyżka
kminek 1 łyżka
cebula 1
mąka 1 łyżka
woda 1/4 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kwaśna kapustka

Kapustę kiszona poszatkować nie płukać !! Włożyć do garnka i zalać (1,5 litra ) wrzącą wodą. Dodać 1 łyżkę cukru, gotować 10 minut bez przykrywki. Dodać 1 łyżkę kminku zamieszać.Przykryć pokrywką i gotować 5o minut. Boczek i cebulę pokroić w kostkę i usmażyć ale osobno. Na patelnię dodać troszkę oliwy i 1 łyżkę mąki zarumienić, następnie dodać 1/4 szklanki wody i wymieszać. Po tych 50 minutach dodać do kapusty boczek, cebulę, zasmażkę, sól i pieprz do smaku. i gotować 10 minut. Gdy będzie za kwaśna dodać cukier.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak