Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka jak z grila zimą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

średni plaster karkówki 5
pomidor2 2
Grill przyprawa klasyczna Prymat
margaryna do smarowania formy
majonez
czosnek ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka jak z grila zimą

Karkówkę nakłuwamy widelcem, posypujemy przyprawą do grilla prymat pikantną. Następnie każdą stronę plastra karkówki smarujemy ketchupem pikantnym. Pomidora, czosnek i cebulę kroimy w krążki.W naczyniu żaroodpornym kładziemy kilka plasterków margaryny. Układamy warstwy pionowo: karkówka+2 krążki cebuli + krążek pomidora i znów karkówka, cebula i pomidor. kawałki czosnku wkładamy między mięso. Na całość dajemy kilka kleksów majonezu. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i wkładamy przykryte naczynie do środka i pieczemy 1,5 godziny. Podawać można z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak