Sposób przygotowania

1. Słoninę pokroić w kostkę. Uskwarzyć. Skwarki przemielić przez maszynkę.
2. Z pozostałych składników ugnieść ciasto (niestety podane proporcje są przeze mnie podane na oko – tak robi moja mama)
3. Dodać przemielone skwarki.
4. Uformować ciasteczka, my mamy taka formę w maszynce do milenia mięsa, wtajemniczeni wiedza o co chodzi.
5. Piec w piekarniku 45 min na 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    Przysmak podlaski, ciekawe czy są znane w innych regionach kraju?
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    w życiu bym nie pomyślała ale ciekawe jak smakuje ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna210

    jestem na nie ;)
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    te ciastka mają wyjątkowy smak typowych domowych wypieków

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !